Va aflati in : Home Prezentare

Prezentare

           Mountainboardul, cunoscut si ca dirtboard sau all-terain-board, este un sport ce combina cele mai bune aspecte ale snowboardului, skateboardului si surfingului si poate fi practicat indiferent de factorii climatici sau de tipurile de teren.

Mountainboardul isi are radacinile in anii 70 cand au fost fabricate boarduri cu roti care puteau fi folosite pe orice tip de teren, pentru a inlocui lipsa zapezii  in timpul lunilor calduroase din an. In mod evident, la originea sportului s-au aflat snowboarderii :)


La inceput, Morton Heiling a inventat Super Cruiser – un board cu roti pneumatice, frane si maner. Cu timpul acesta s-a transformat in Wind Cruiser si putea fi folosit cu ajutorul puterii vantului. Insa, in ciuda succesului cu aceste produse, piata boardurilor off-road nu a luat amploare.

Dupa unele imbunatatiri, mountainboardurile au fost din nou introduse la expozitia „Action Sports Retailer” din 1995. Datorita succesului avut a fost deschisa partia „Vail Mountain” special amenajata pentru boardurile de teren.

Abia in urma cu 8-9 ani mountainboardul s-a dezvoltat ca un sport in adevaratul sens al cuvantului. Astazi sunt produse sute de mii de astfel de boarduri ce pot fi folosite de-a lungul intregului an si fara limite de teren.

Un mountainboard are roti si este asemanator unui skateboard de dimensiuni mai mari, dar mai mic decat un snowboard.

La inceput practicarea acestui sport avea si dezavantaje cum ar fi lipsa franelor si faptul ca boardurile nu luau virajele cu usurinta. De-a lungul timpului au avut loc imbunatatiri in ceea ce priveste abilitatile de virare astfel incat mountainboardurile pot trece prin si peste pietre, cioturi, radacini, noroi, nisip, iarba etc.; rotile au pneuri asemanatoare celor de la biciclete, iar unele firme produc mountainboarduri cu sisteme de franare.

 Principalele stiluri ce pot fi practicate cu mountainboardul sunt freeride/race (pe strazi, dealuri, partii, prin paduri etc.) si freestyle (sarituri la rampa, putandu-se realiza trick-uri cu rotatii de 180, 360 .. + grade, trick-uri ca backflips si frontflips, board grabs – tail grab si front grab, precum si trick-uri cu un picior sau cu ambele).

 O variatie a mountainboardului este kite landboardingul. Acesta implica folosirea unui kite sau kitewing, folosind forta eoliana pentru tractiunea boarderului, avantajul acestei varietati a mountinboardului fiind posibilitatea de practicare pe zone plate.Eryka

Stirile Mountainboard.ro
18.05.2007
Echipament de protectie Hillbilly
incepand din luna iunie,  www.mountainboard.ro  va ofera echipamentele de protectie Hillbilly, protectii de poponeata si de manutze
21.02.2007
Inchirieri echipamente
Inchiriem mountainboarduri. Oferta cuprinde placi din gamele de top (pro 16, comp 26x, comp 16, comp 6) cu sau fara sistem de franare si seturi de protectii pentru fiecare placa. Pentru detalii...
Stirile Mountainboard.ro
prorider
kitemania
H2O
Kiteboarding
MBS Europe - Maxtrack
MBS
Home Prezentare Magazin Produse Galerii foto / video Stiri Articole Forum Contact